Több, mint fénykép


Akarj jó fotókat! Hidd el megéri.

kültéri családi fotózás  I  beltéri családi fotózás,  I  tematikus családi fotózás  I  végtelen fegér hátteres családi fotózás

Szeretem, ha a családi fotók mozgalmasak, dinamikusak. A családi fotózások alkalmával arra törekszem, hogy olyan képek készüljenek, melyeket szívesen nézel majd vissza néhány év távlatából. Emlékezz örömmel a fotózás minden pillanatára,akár stúdióban vagy szabadtéren fotóztalak

 A fényképek megmutatják a világot éppen a változás pillanatában 

KÚLTÉRI CSALÁDI AKCIÓFOTÓZÁS


HOL FOTÓZZUNK?

Ez a kérdés gyakran merül fel, nem csak családi fotózások alkalmával. A Pandémia miatt jelen helyzetben a kültér jelenti a biztos megoldást a családi fotózásokkal kapcsolatban. A műtermi fotózások is lehetségesek, de egyrészt létszámkorlátozások vannak jelenleg a rendszerben, illetve a stúdiók bérlése tovább növelheti a költségeket.

A válaszom mindíg ugyanaz:-). Ha sikerül összehangolódnunk, és közösen alkotjuk meg a képeket, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy hol kattannak el azok a fotók. Nekem látnom kell a lehetséges beállításokat, és instruálnom kell a fotóalanyaimat. Számtalanszor alkalmazom azt a módszert, hogy az intsukciók alatt is készítek képeket annak érdekében, hogy spontán képek szülessenek. Én szeretem a dinamikus dolgokat, ami jelen esetben azt jelenti, hogy nem foglak fél órán keresztül a falnak támasztva állítgatni, hogy egyetlen egy képet készítsünk a "legremekebb" fotó sugallatával :-) Sosem szoktam a helyzeteket extrémizálni, tehát nem foglak arra kérni, hogy egyensúlyozzál a Erzsébet híd korlátján, vagy hogy vessd bele magad a Margitszigeti szükőkútba egy nyári délután...Hmmm most hogy ezt leírtam, azért ez nem lenne egy rossz beállítás, mondjuk egy kis mélységélességű gyors zárral meglőtt képen, ahol a víz fröccsenése tűélesen rögzül, és jön vissza a beállításon :-)

Persze tisztában kell lenni azzal, hogy a helyszín, nagymértékben meghatározza egy-egy fotó hangulatát, és a lehetséges képbeállításokat is egyaránt. Nem mindegy, hogy egy esti kalandon veszünk részt mondjuk egy városi környezetben, vagy egy dunaparti sorozatban gondolkodunk valamikor a tavasszal. A fotózási helyszínek nincsenek kőbe vésve, ami azt jelenti, hogy nem kell mereven ragaszkodnunk egy-egy helyszínhez, az akár a fotózás alkalmával is megváltozhat spontán. Persze itt figyelembe kell venni a fotózásra szánt időt is. Ha egy max 3 órás fotózást tűztünk ki célul, akkor nem rohangálhatunk össze-vissza, mert a végén nem jutunk hozzá pont ahhoz, amiért összejöttünk:-) Tervezzük meg a folyamatokat közösen előre, és legyen B-tervünk is hogy révbe érjünk az akció fotózással. Sokszor a saját ingatlan vagy kert is nagyszerű lehetőséget biztosít az akcióképek elkészítésére. Ezt a megoldást is kedvelem, mivel a saját környezet nagymértékben elősegíti azt hogy ne kerüljetek ki a konfortzónátokból. 

Néhány helyszini javaslat Budapesten és környékén a teljesség igény nélkül:  (Természetesen ezek a helyek akkor a legszebbek amikor a növények teljes pompájukban mutatkoznak meg.) 

Természeti környezet: Hajógyári-sziget   I   Margitsziget   I   Városliget   I   Feneketlen-tó   I   Budai Várnegyed   I   Szentendre   I   Orczy-kert   I   Zöld pagony (XI.)   I   HELLO WOOD POP UP PARK   I   Újpesti Tarzan-park (fizetős)   I   Állatkert (fizetős)   I   Magyar Vasúttörténeti Park (fizetős)   I   Fővárosi Japán-kert (Állatkert)(fizetős)   I   Zuglói Japán kert (1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1.)(fizetős)   I   Budai Arborétum (1118 Budapest, Villányi út 29-43. (ingyenes, de néha zárva van)   I   ELTE Füvészkert (1083 Budapest, Illés utca 25.) (fizetős)   I   Szentendrei japánkert (2000 Szentendre, Czóbel stny.)   I   Fót-pipacsmező (pipacs virágzás idején)   I    Vácrátóti Botanikus kert (fizetős)   I   Római part

Amennyiben városi környezetben szeretnéd a képeket elkészíttetni, előtte beszéljük át merre induljunk a közös fotótúránkra Budapesten.

GYAKORI KÉRDÉSEK

1. Mi van akkor ha a kijelölt időpontban szakad az eső?

- Nos ebben az esetben telefonon egyeztetünk, és vagy megvárjuk az eső végét, és utána elkészítjük néhány tócsában tükröződő beauty fotót, vagy kijelölünk egy új időpontot a fotózásra.

2. Hogyan kapjuk meg a képeket?

- Általában én elő szoktam vállogatni a képeket, és azok amelyek nem felelnek meg az én szakmai elvárásaimnak nem is kerülnek bele abba az adagba ami majd átadásra kerül. Amikor elkészülök az alapretusálással, egy link segítségével mutatom meg nektek az eredményt. Ha minden ok, akkor a honoráriumom átutalása után Weetransfer segítségével küldöm el nektek a képeket letömörítve.

3. Mit jelent az "alapretusálás"?

- Az alapretusálás az elkészített képek színbeállításaira, az esetleges "képkoszok" eltüntetésére, a mélységélességek beállításaira, és a kontrasztértékek megadására vonatkozik. Ez az eljárás a képek össz élvezeti értékét kívánja erősíteni. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes testrészek méretének megváltoztatása, arcforma megváltoztatása, stb.

4. Milyen ruhát vegyünk fel a fotózáshoz?

- Ez egy nagyon egyszerű kérdés:-) Amiben megítélésed szerint jól éreznétek magatokat. Ne feszengj a képeken egy sok számmal kisebb farmerben, csak azért, hogy a képek "jók" legyenek:-) Ha kérhetem, akkor legyen valamilyen egységes koncepció a ruhákban és a színekben. Mondjuk legyen ez egy kék farmer, és egy egyszínű ing, vagy poló.


5. Kutyát hozhatunk magunkkal?

- Ha magatokkal hozzátok a házi kedvencet, azzal csak megkönnyítitek a fotózást. A piton is belefér, de ahhoz én speciel biztos nem fogok hozzányúlni :-) A gyerekek nem a fotózásra fognak figyelni, hanem a családi kedvencre ami jót tesz majd a képeknek. Persze lehetnek olyan szituációk, amikor ez az előny hátrányba fordul, mondjuk egy kerthelység esetén ahol nem lehet kisállíaot bevinni, de ezt majd akkor és ott megoldjuk valahogy:-)

6. Csak Budapesten fotózol?

- Szívesen megyek bárhová fotózni, az ország egész területén. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy ennek vannak plusz költségei, mert az üzemanyagot és az autopálya matricát nekem sem adják ingyen...egyenlőre:-) Ha vidéki fotózást szeretnél, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, hogy leegyeztessük hol szeretnéd a fotózást megcsinálni.

7. Általános Szerződési Feltételek

- Arra szeretnélek kérni, hogy olvasd el a családi fozózásra vonatkozó ÁSZF-emet különös tekintettel a 2.2-es pontra. Ez a pont arra vonatkozik, hogy én mint fotós a rólad, rólatok készített fényképekből néhányat felhasználhassak a sales-marketing kommunikációmban. Ezzel szeretném bemutatni másoknak is azt a képi látásmódot és fotóminőséget, ami alapján esetleg te is úgy döntöttél, hogy velem készítteted el a családi fotókat a kiválasztott napon. Nézd meg a referencia fotóimat, és ha hasonló beállításokban, és szaturációban gondolkozol, akkor keress bátran. 

8. Technika,-technonógia...

- Az átadott képek 240 dpi bittartalma tökéletesen elegendő a hagyományosan vett fotóméretek kinyomtatásához. Amennyiben 4K felbontású monitoron szeretnéd nézegetni a fotókat ahhoz viszont már kevés lesz ez a felbontás. Nekem a retusálás előtt tudnom kell, hogy milyen eszközön szeretnéd az elkészült képeket  nézegetni.

- Az elkészült képeket wetransfer segítségével Rar-formátumban (tömörítve) fogom elküldeni neked. Ez nem azért van így, mert szeretnék feladatot adni neked abból a szempontből, hogy egy újabb platform kezelését elsajátítsd:-)Ekkora méretű fileokat csak így lehet közlekedtetni a neten:-) 

- Az árajánlatomban leírt alapretusálás pontosan azt jelenti amit a szóképben olvashatsz:-) Ebben a katagóriában nincs benne a beauti-retus, a képtartalom módosítása. Ebben a kategóriában nem tartozik bele a képen látható fotóalanyok arcának, testének fizikai megváltoztatása. Sorry:-)KÜLTÉRI CSALÁDI AKCIÓFOTÓZÁS:

 46.000 Ft


 időtartam: 120 perc (ez a "hasznos idő")
 4 főig (4 fő fölött egyedi ajánlat)
 fotózási helyszín: kültér (természetben, városi környezetben)
 az ár nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek árát. 
 50-100 db nyers fotó
 átadás: 50 db 240 dpi alapretusált* 2-4 Mb méretű jpg formátumú fotó
 az átadásra kínált 50 db alapretusélt fotón kívül lehetőséged nyílik további képek megvásárlására. További családi fotókat választhatsz 1.500 Ft/fotó díjazás ellenében.
fotó retusálási határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között
 a képeket színesben készítem el de ha szereted a fekete-fehér képeket örömmel készítem el neked a fekete-fehér variációkat teljesen díjmentesen

 az ár nem tartalmazza profi fodrász és a sminkes honoráriumát! Természetesen igényelhető az ő segítségük is a fotózások alkalmával, külön díjazás ellenében

vidéki helyszín esetén a kiszállási díj: 95 Ft/Km. A
kiszállási díj oda-vissza távolságra kerül felszámításra, a kiszállások számával szorozva.

cseládi fotós
kültéri családi fotózás
család fotózás
gyermekfotózás
családi fotózás kültéren
család fotózása szabadtéren
családi akció fotózás
gyermekfotózás
családifotó
családi fotózás
gyermek fotózása szabadtéren
családi fotózás szabadtéren
családok fotózása
gyermek portréfotózás
családi fotós
szabadtéri családi fotó
családi-fotózás
családi fotózás
fotózás

KÚLTÉRI-BELTÉRI CSALÁDI FOTÓZÁS


családi fotó
családi fotózás
családi fotó enteriőrben
szabadtéri családi fotózás
egyedi családi fotózás
családi fotózás levendulásban
gyermek fotózás
egyedi levendulás családi fotózás
családi fotózás szabadtéren
családi fotó berendezett estúdióban
családi fotózás stúdióban
gyermekek fotózása
családi fotós
egyedi családi fotó stúdióban
karácsonyi családi fotózás
karácsonyi családi fotó
családi portré fotózás
fiatal portré fotózás
nagymama családi fotózás
egyedi családi porté
anya baba portré fotózás
extrém családi fotózás
fekete fehér családi fotó
anya gyermek családi fotózás
apa lánya családi fotózás
extrém gyermek fotózás
családi fotózás műteremben

 A fényképeket a profi fotósnak látnia kell előre, mielőtt rögzítené azokat 

Több, mint fénykép

ONE CLICK FOR YOU


KÜLTÉRI CSALÁDI FOTÓZÁS:

 46.000 Ft


 időtartam: 120 perc (ez a "hasznos idő")
 4 főig (4 fő fölött egyedi ajánlat)
 fotózási helyszín: kültér (természetben, városi környezetben)
 50-100 db nyers fotó
 átadás: 50 db 240 dpi alapretusált* 2-4 Mb méretű jpg formátumú fotó
 az átadásra kínált 50 db alapretusélt fotón kívül lehetőséged nyílik további képek megvásárlására. További családi fotókat választhatsz 1.500 Ft/fotó díjazás ellenében
fotó retusálási határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között
 a képeket színesben készítem el de ha szereted a fekete-fehér képeket örömmel készítem el neked a fekete-fehér variációkat teljesen díjmentesen

 az ár nem tartalmazza profi fodrász és a sminkes honoráriumát! Természetesen igényelhető az ő segítségük is a fotózások alkalmával, külön díjazás ellenében

vidéki helyszín esetén a kiszállási díj: 95 Ft/Km. A
kiszállási díj oda-vissza távolságra kerül felszámításra, a kiszállások számával szorozva.

*ALAPRETUSÁLÁS: Az alapretusálás lényege, hogy az elkészült fotók összhatását kívánja erősíteni, nem a részletekét. Mit jelent ez? Az alapretusálás folyamata a képek színtelítettségét,  színhőmérsékletét kontrasztját, egyes esetekben a mélység-élesség manipulációját jelenti. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes testrészek méretének megváltoztatása, arcforma megváltoztatása, stb. Az alapretusálás folyamatába beletartozik még a kisebb-nagyobb bőrhibák eltüntetése. Nem tartozik ide az  úgynevezett glamour-retusálás, az arcon lévő ráncok homogenizálása, nem tartozik ide a szemöldök vonalának átrajzolása, és nem tartozik ide a szemfesték és rúzs hibáinak kijavítása sem.

gyermekfotó szabadban
családi fotózás levendulásban
családi fotó mezőn

BELTÉRI, TEMATIKUS MŰTERMI
CSALÁDI FOTÓZÁS:

 50.000 Ft


 időtartam: 120 perc (ez a "hasznos idő")
 4 főig (4 fő fölött egyedi ajánlat)
 fotózási helyszín: beltér (tematikusan berendezett műterem, előre leegyeztetett beltéri helyszín (étterem, uszoda stb.))
 50-100 db nyers fotó
 átadás: 50 db 240 dpi alapretusált* 2-4 Mb méretű jpg formátumú fotó
 az átadásra kínált 50 db alapretusélt fotón kívül lehetőséged nyílik további képek megvásárlására. További családi fotókat választhatsz 1.500 Ft/fotó díjazás ellenében
fotó retusálási határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között
 a képeket színesben készítem el de ha szereted a fekete-fehér képeket örömmel készítem el neked a fekete-fehér variációkat teljesen díjmentesen

 az ár nem tartalmazza profi fodrász és a sminkes honoráriumát! Természetesen igényelhető az ő segítségük is a fotózások alkalmával, külön díjazás ellenében

  az ár nem tartalmazza az aktuálisan kiválasztott, és tematikusan berendezett fotóstúdió bérleti díját.

vidéki helyszín esetén a kiszállási díj: 95 Ft/Km. A
kiszállási díj oda-vissza távolságra kerül felszámításra, a kiszállások számával szorozva.

*ALAPRETUSÁLÁS: Az alapretusálás lényege, hogy az elkészült fotók összhatását kívánja erősíteni, nem a részletekét. Mit jelent ez? Az alapretusálás folyamata a képek színtelítettségét,  színhőmérsékletét kontrasztját, egyes esetekben a mélység-élesség manipulációját jelenti. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes testrészek méretének megváltoztatása, arcforma megváltoztatása, stb. Az alapretusálás folyamatába beletartozik még a kisebb-nagyobb bőrhibák eltüntetése. Nem tartozik ide az  úgynevezett glamour-retusálás, az arcon lévő ráncok homogenizálása, nem tartozik ide a szemöldök vonalának átrajzolása, és nem tartozik ide a szemfesték és rúzs hibáinak kijavítása sem.

karácsonyi családi fotó
egyedi családi portréfotózás
műtermi családi fotózás

MŰTERMI, VÉGTELENÍTETT FEHÉ/FEKETE/SZÍNES HÁTTERES
CSALÁDI FOTÓZÁS:

 55.000 Ft


 időtartam: 120 perc (ez a "hasznos idő")
 4 főig (4 fő fölött egyedi ajánlat)
 fotózási helyszín: műterem
 50-100 db nyers fotó
 átadás: 50 db 240 dpi alapretusált* 2-4 Mb méretű jpg formátumú fotó
 az átadásra kínált 50 db alapretusélt fotón kívül lehetőséged nyílik további képek megvásárlására. További családi fotókat választhatsz 1.500 Ft/fotó díjazás ellenében
fotó retusálási határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között
 a képeket színesben készítem el de ha szereted a fekete-fehér képeket örömmel készítem el neked a fekete-fehér variációkat teljesen díjmentesen

 az ár nem tartalmazza profi fodrász és a sminkes honoráriumát! Természetesen igényelhető az ő segítségük is a fotózások alkalmával, külön díjazás ellenében

  az ár nem tartalmazza az aktuálisan kiválasztott, és tematikusan berendezett fotóstúdió bérleti díját.

vidéki helyszín esetén a kiszállási díj: 95 Ft/Km. A
kiszállási díj oda-vissza távolságra kerül felszámításra, a kiszállások számával szorozva.

*ALAPRETUSÁLÁS: Az alapretusálás lényege, hogy az elkészült fotók összhatását kívánja erősíteni, nem a részletekét. Mit jelent ez? Az alapretusálás folyamata a képek színtelítettségét,  színhőmérsékletét kontrasztját, egyes esetekben a mélység-élesség manipulációját jelenti. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes testrészek méretének megváltoztatása, arcforma megváltoztatása, stb. Az alapretusálás folyamatába beletartozik még a kisebb-nagyobb bőrhibák eltüntetése. Nem tartozik ide az  úgynevezett glamour-retusálás, az arcon lévő ráncok homogenizálása, nem tartozik ide a szemöldök vonalának átrajzolása, és nem tartozik ide a szemfesték és rúzs hibáinak kijavítása sem.

apa lánya családi fotózás műteremben
extrém családi fotózás
egyedi családi fotózás műteremben

NÉHÁNY SZÓ A CSALÁDI FOTÓZÁSRÓL

Amennyiben úgy döntöttél, hogy velem szeretnéd elkészíttetni a családi fotóidat, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek
valamelyikén. Email: adonyi.g@gmail.com, telefon: +36306092059. Beszéljük át az elképzeléseidet a családi fotók elkészítésével kapcsolatban. Amennyiben volt már részed hasonló jellegű kreatív fotózásban, tudhatod, hogy mindenben segíteni foglak az egész folyamat alatt. Próbálok majdolyan beállításokat javasolni, melyekkel kellőképpen dinamikus, egyben művészi képeket készíthetek. A cél az, hogy mindenki kellemesen érezze magát a fotózás során, és senki ne távozzon rossz élményekkel ebből a nem hétköznapi szituációból. Lehetőség van stúdióban, szabadtéren, illetve tematikus enteriőr- helyszínen is fotózni. Mindhárom lehetőség számtalan előnyt rejt magában. A természetes fénynél nincs jobb bevilágítási mód, ugyanakkor a stúdióban készített családi fotók egészen más hangulatot kölcsönöznek az elkészült képeknek.

MIT KELL MAGUNKKAL HOZNI, MIT VEGYÜNK FEL A CSALÁDI FOTÓZÁSHOZ?

Két-háromféle váltóruhát hozzatok magatokkal, egyrészt azért, hogy többféle arcotokat meg tudjátok mutatni, másrészt pedig, hogy adott esetben legyen miből választani, például amikor a külső helyszínen a háttérben látható színekhez szeretnénk a legjobb harmóniát beállítani. Általában a farmef fehér ing, vagy póló mindíg jó választásnak tűnik. Nagyon szeretem a kiegészítők, sapkák, sálak, ékszerek használatát a családi fotókon, mivel ezek viselése kreativitásra inspirálja a fotóalanyokat. A gyerekek hozhatják kedvenc játékukat. Előzetes egyeztetés után pedig akár a házi kedvencek is kamera elé állhatnak a családtagokkal. A fotózás alatt szinte bármilyen beállítást el tudok készíteni, de ehhez az kell, hogy már előtte gyűjtsétek össze a gondolataitokat, nehogy hazafelé jusson eszetekbe, hogy jó lett volna még egy képet készíteni, ahogy a gyerek zsonglőrködik a kosárlabdával. Ezt már csak egy másik fotózás alkalmával tudom elkészíteni nektek! Számtalan kérés merült már fel a fotózások alkalmával: volt, aki kizárólag fekete ruhában szeretett volna kamera elé állni, de akadt olyan is, aki azt akarta eljátszani, mintha éppen rabosították volna. :) Szóval számtalan lehetőség létezik, melyekből közös gondolkodás után válogathatsz.

MIKOR, ÉS HOGYAN TÖRTÉNIK A CSALÁDIFOTÓZÁS?

A családi fotózás többféle helyszínen történhet. Stúdió körülmények között, szabadtéren, vagy akár előre leegyeztetett beltéren (étterem, uszoda stb.) is egyaránt. A stúdió fotózás is kétféle lehet: vagy nálunk a végtelenített fehér/fekete/színes háttér előtt, vagy bérelt helyszínen, ahol előre berendezett enteriőr áll a rendelkezésünkre a képek elkészítéséhez.

MIKOR, ÉS MILYEN FORMÁTUMBAN KAPJUK MEG A CSALÁDIFOTÓKAT?

A családi fotózás alkalmával készült fotókat kiteszem az www.adonyi-foto.hu oldalra egy olyan linkre, amelyet csak te tudsz elérni. Ebben a fotóalbumban megtekintheted az általam készített vízjelezett családi fotókat amik rólatok készültek. A végleges, 2-3 Mb közötti, vízjel nélküli jpg-formátumú képeket a számla kiegyenlítése után küldöm el neked a Google Drive segítségével. Kb. 3-8 nap kell ahhoz, hogy a nyersanyagon be tudjam állítani a fényerőket, színkorrekciókat, kontrasztokat, élességeket, stb. Az albumban található képek sorszámának megadásával tudod kiválasztani azokat a fotókat, melyeket szeretnél megkapni. Az úgynevezett forrás file-ok (RAW) nálam maradnak, ezek nem kerülnek átadásra.

Fenntartom a jogot, hogy az általam készített fotókat referenciaként felhasználhassam online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy fotóid megjelenjenek a referencia albumomban, ezt tiszteletben tartom, és a fotóidat nem használom fel. 

Amennyiben meggyőztelek arról, hogy az általam készített képek minősége, tartalma, kivitelezése értékes része lehet a hazai és külföldi vizuális kultúrának kérlek támogasd munkámat erkölcsileg, és anyagilag is egyaránt. 

FOTÓTÉMA VÁLASZTÁS


Az objektív pontosan reprodukálja a valóságot az idő egy adott pillanatában.

Beszéljünk!


Ha úgy ítéled meg, hogy én vagyok akire szükséged, van jelentkezz!

GDPR

Tájékoztató a cookie-k (sütik) használatáról A cookie jelentése A cookie a webszerver által küldött, változó tartalmú, betűkből és számokból álló fájl, amely a felhasználó számítógépén rögzül és előre meghatározott ideig tárolódik. A cookie lehetővé teszi, hogy webszerverünk felismerje a böngészésre használt eszközét, a weboldalon folytatott böngészési előzményeit. A cookie-k segítségével, az adott felhasználó honlap-látogatási, internet használati szokásai alapján a kereséseit, a honlap betöltését és az azon történő navigációt meggyorsítjuk. A cookie-k nem tartalmaznak olyan adatot, amely által a weboldal látogatói azonosíthatóak, azok kizárólag a felhasználó számítógépének felismerésére alkalmasak.

Amennyiben további információkra lenne szüksége ezen „sütik” és működésük kapcsán, részletes információkat talál a www.allaboutcookies.org www.aboutcookies.org oldalakon.

Elfogadás a weboldalra látogatás által. Honlapunk felkeresésekor az oldal adatokat gyűjt a fent írt sütik segítségével. Honlapunkra látogatásakor a felhasználó  egy kattintással elfogadhatja, hogy a honlap a jelen tájékoztatójával  összhangban – személyek azonosítására alkalmatlan - sütiket használ.  Amennyiben a felhasználó saját böngészőjében letiltja a cookie-k  telepítését a számítógépére, vagy törli azokat, ezzel a weboldal (vagy bizonyos részei) használhatóságát korlátozhatja, az adott weboldalon korábban megadott beállításai elveszhetnek. Az 1.  pontban írt honlapokon további információk találhatóak  ebben a kérdéskörben is.