belső tér fotózása
szobafotózás
enteriőr fotózás
lakás hangulatfotózás
irodafotózás
hotelfotózás
enteriőr hangulat fotózás
céges belső image fotózás
irodafotózás
enteriőr részletfotózás
külső helyszínes enteriőr fotózás
étteremfotózás
vendéglátóhely fotózás
szállodafotózás
múzeum fotózás
hotelfotózás
nappali fotózása
fürdőszoba fotózás
konyfotózás
ingatlanfotózás

 Külső-belső teres enteriőrfotózás.

enteriőrfotózás, épületfotózás, lifestyle épületfotózás, tematikus épületfotózás

Mint minden fotózási témának, az enteriőr fotózásnak is számtalan stílusa létezik. A külső-belső terek dokumentalista ábrázolásán kívül létezik egy irányzat amely a terek hangulatait, egyfajta művészi megjelenítésen keresztül hivatott bemutatni. Ezek a képek nem feltétlen a terek nagyságát, a falak, térelválasztó elemek párhuzamosságát és építészeti megoldásait kívánják képi formába önteni.  Rengetegen foglalkoznak enteriőr fotózással, és sokan hosszú évek alatt remek stílust alakítottak ki maguknak, és az általuk képviselt megjelenési formának. 

Rengeteg technikai megoldás létezik a terek magasszinvonalú befotózására a fényfestéstől a shift tilt objektívek használatáig, melyeket jómagam is rendszeresen alakalmazok, amennyiben az adott térfotózás megköveteli mindezekezt, de ennek ellenére a részletek egyfajta művészi bemutatása, bármekkora is legyen az adott tér pluszt jelentenek, és segítenek abban hogy egyedi látátsmódban készült képeken keresztül juss hozzá piaci előnyhöz.

Természetesen az ilyen térfotózások alkalmával a szimmetriakeresés, a letisztultság is részét képezi az elkésítendő portfóliónak, ami a képeket sokkal többé teszi mint egy egyszerű fotó dokumentáció

Fenntartom a jogot, hogy az általam készített fotókból néhányat referenciaként felhasználhassak online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy fotóid megjelenjenek a referencia albumomban, ezt tiszteletben
tartom, és a fotóidat nem használom fel. Ezt a dolgot már az árajánlat elkészítésekor tudnom kell, mivel én alapértelmezésben azzal számolok, hogy a termékeidről, telephelyedről, kollégáidról készült ipari fotók is a referenciáimat fogják büszkén bőviteni:-) 

ENTERIŐRFOTÓZÁSI ÁRAK:

ENTERIŐRFOTÓZÁS:

50.000 Ft-tól
Kérj konkrét ajánlatot, hívj, vagy írd meg mi a feladat! Kapcsolat>

(Az árat mindíg az adott feladat fogja meghatározni. Nem mindegy hogy egy 100 fős irodaházat és a benne dolgozó kollégákat kell befotózni, vagy egy 3 fős mikrovállalkozást kell megörökíteni mondjuk Balmazújvárosban:-).

 HÁTTÉR: az céges helszín szolgál háttérként, ezért a fotózások alkalmával szükséges egyfajta rendezettség, tisztaság. A kopott fal, és a használattó patinás gépek nem jelentenek problémát, de a szétdobált szalvéták és üditősüvegek nem emelik e fotók értékét.
 RETUSÁLÁS: alapretusálás, képélesség, színhők, képkoszok eltüntetése
 FELHASZNÁLÁS: offline-online 
 FOTÓZÁSI HELYSZÍN: opcionálisan külső helszínen vagy éppen belső helyszínen
 KÉPMENNYISÉG: Minimálisan megrendelhető képmennyiség 20 db enteriőrfotó. 
 HATÁRIDŐK: fotózás + retusálás határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között
 GRAFIKAI UTÓMUNKA: az elkészült enteriőr fotók körbevágása (cliping path) nem tartozik a ipari fotózáshoz közvetlenül. Amennyiben lyukadószínes png formátumban lenne szükséged az elkészült képekre, az ajánlatomban külön rész fog foglalkozni ezzel a grafikai módosítási tétellel.
  KISZÁLLÁSI DÍJ: az ár minden esetben tartalmazni fogja a kiszállási díjat, ez külön nem kerül kiszámlázásra.
  FELHASZNÁLÁSI JOGOK: 
online-offline korlátlan felhasználási jogok. Harmadik félnek történő továbbértékesítés esetén külön megállapodást kell kötni!

irodafotózás
irodafotózás modellel
enteriőrfotózás

FONTOS KÉRDÉSEK-INFORMÁCIÓK!
A fehér háttereses termékek befotózása előtt el kell dönteni, hogy mi lesz a képek valódi felhasználásánas a menete. Nem mindegy, hogy egy "fehér" hátteres jpg kerül majd a webshop termékbemutató felületére, vagy egy u.n. lyukadószínes png file. A két file között nem csak Kilobájt méretbeli különbség van, ami adott esetben a webshop betöltési sebességét is befolyásolhatja, hanem a képek felhasználási lehetőségét is alapvetően változtathatja meg a lyukadószín megléte vagy nem léte. 

A lyukadószínes png-k mögött a hátteret könnyedén módosítani lehet, míg a fehér, vagy bármilyen színű jpg kiterjesztés esetén ez egyszerűen nem vitelezhető ki. A tárgyfotók esetében a lyukadó színt a tárgyak digitális körbevágásával lehet létrehozni (cliping path). Ez egy grafikai eljárás ami egy következő lépés a professzionális marketing kommunikáció mezején.

Ingatlanfotózás, irodafotózás, étteremfotózás, hotelfotózás, csak néhány kiragadott fogalaom az enteriőrfotózási témakörön belül.

Több, mint fénykép

ONE CLICK FOR YOU


 Néhány gyakori kérdés a enteriőr fotózással kapcsolatban:

1. Mi van akkor ha a kijelölt időpontban szakad az eső egy külső helyszínes fotózás esetén?

- Nos ebben az esetben telefonon egyeztetünk, és vagy megvárjuk az eső végét, és utána elkészítjük néhány tócsában tükröződő "gépfotókat", vagy kijelölünk egy új időpontot a fotózásra.

Néhány verkfotó néhány külsőhelyszínes fotózásról:

nagyméterű tárgyak helyszíni  image fotózása kiegészítökkel

Nagyméterű tárgyak helyszíni  image fotózása kiegészítökkel.

értékes vintage tárgyak fotózása kis és nagy méretben

Értékes vintage tárgyak fotózása kis és nagy méretben.

céges környezetben történő termék fotózás kollégákkal

Céges környezetben történő termék fotózás kollégákkal.

élő helyszínes (kávézó) reklám fotózás cég által biztosított modellel

Élő helyszínes (kávézó) reklám fotózás cég által biztosított modellel.

2. Hogyan kapjuk meg a képeket

- Általában én elő szoktam vállogatni a képeket, és azok amelyek nem felelnek meg az én szakmai elvárásaimnak nem is kerülnek bele abba az adagba ami majd átadásra kerül. Amikor elkészülök az alapretusálással, egy link segítségével mutatom meg nektek az eredményt. Ha minden ok, akkor a honoráriumom átutalása után Weetransfer segítségével küldöm el nektek a képeket letömörítve.

3. Mit jelent az "alapretusálás"?

- Az alapretusálás az elkészített képek színbeállításaira, az esetleges "képkoszok" eltüntetésére, a mélységélességek beállításaira, és a kontrasztértékek megadására vonatkozik. Ez az eljárás a képek össz élvezeti értékét kívánja erősíteni. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes elemek méretének megváltoztatása, vagy fizikailag ott lévő, vagy épp nem ott lévő elemek beiktatása a képekbe. Én szeretem a képeket színesben elkészíteni, ami azt jelenti, hogy az általam készített ipari, és egyéb fotók szaturáltsága meghaladja az átlag értéket.

4. Milyen fotók fognak készülni a fotózás alkalmával?

- Egy-egy fotózás alkalmával rengeteg fotó készül a témáról. Lesznek olyan fényképek, amelyek nem tartalmaznak plusz fénytechnikákat, de lesznek olyanok is melyeket studió és rendszszervakuk segítségével hozok majd létre (részletfotók, hangulatfotók, műszaki fotók). Ezért kell az enteriőr fotózás legelején tudnom, hogy mit szeretnél elérni a képekkel.

5.Mikor érdemes fotózni külső helyszínen?

- Amennyiben valóban látványos képeket szeretnél az adott épületről, érdemes megválrni az úgynevezett BLUESKY időpontot. Mit jelent ez? Ez az az időpont egy napban amikor a nap már majdnem lebukott a látóhatáron, és nem festi meg az eger a sárga fényével, viszont a légkör kéksége jelentősen megerősödik. Ennek az időszaknak a végén kapcsolják be nyáron a közvilágításokat, amelyek sárga fényei a kék éggel komplementer hatást hoznak létre, és ezért annyira élettel teliek az ebben az időben készült felvételek:-)

6. Csak Budapesten fotózol?

- Szívesen megyek bárhová fotózni, az ország egész területén. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy ennek vannak plusz költségei, mert az üzemanyagot és az autopálya matricát nekem sem adják ingyen...egyenlőre:-) Ha vidéki fotózást szeretnél, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, hogy leegyeztessük hol szeretnéd a fotózást megcsinálni.

7. Technika,-technonógia...

- Az átadott képek 240-300 dpi bittartalma (2-4 Mb) tökéletesen elegendő a hagyományosan vett fotóméretek kinyomtatásához, és a online webes megjelenésekhez. Amennyiben 4K felbontású monitoron szeretnéd nézegetni a fotókat ahhoz viszont már kevés lesz ez a felbontás. Ide már 8-12Mb
felbontású képek kellenek. Nekem a retusálás előtt tudnom kell, hogy milyen eszközön szeretnéd az elkészült képeket  nézegetni.

7. Technika,-technonógia...

Fenntartom a jogot, hogy az általam készített fotókat referenciaként felhasználhassam online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy fotóid megjelenjenek a referencia albumomban, ezt tiszteletben tartom, és a fotóidat nem használom fel referenciaként.
- Az elkészült képeket wetransfer segítségével Rar-formátumban (tömörítve) fogom elküldeni neked. Ez nem azért van így, mert szeretnék feladatot adni neked abból a szempontből, hogy egy újabb platform kezelését elsajátítsd:-)Ekkora méretű fileokat csak így lehet közlekedtetni a neten:-) 

- Az árajánlatomban leírt alapretusálás pontosan azt jelenti amit a szóképben olvashatsz:-) Ebben a kategóriában nem tartozik bele a képen látható ipari momentum megjelenésének fizikai megváltoztatása. Sorry:-)

8. Mit jelent hogy grafikus is vagy?

- Végzettségemet tekintve fotós-grafikus vagyok. Ez azt jelenti, hogy a fotózások alkalmával én a képeket már adott esetben tipografált formában látom. A képek egyensúlyát úgy alakítom ki, hogy legyen hely a katalógusban a szövegeknek. Számos kisebb-nagyobb vállalkozásnak készítettem már komplett arculatokat, vagy épp katalógusokat, újságokat. Ha ez a dolog is érdekes lehet számodra, nézz körűl a grafikai tevékenységemet bemutató oldalamon is:-) : www.free-dimension.hu

Amennyiben úgy döntöttél, hogy velem szeretnéd elkészíttetni a tárgyfotóidat, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén: email: adonyi.g@gmail.com vagy telefon: +36306092059. Beszéljük át az elképzeléseidet a termékeid fotózásával kapcsolatban! Mire szeretnéd felhasználni az elkészült termékfotókat? Nem mindegy, hogy webes felbontásról beszélünk, vagy valami nagyfelbontású selyemrácsos papíralapú négyszínes katalógusról. Nem mindegy, hogy fehér alapon, vagy greenboxban történik a fotózás, és az sem, hogy a tárgyak körbevágott, átlátszósággal ellátott fotóira van szükséged, vagy egy beállított imageképre.

Egy-egy jól megkomponált enteriőr fotó sokszor megváltoztathatja egy épület megítélését a közvéleményben.

Adonyi Gábor
Buy me a coffeeBuy me a coffee

Több, mint fénykép

ONE CLICK FOR YOU


KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérlek írd be a korrekt email címedet!