Hagyományos rendezvényfotózás.

rendezvényfotózás, eseményfotózás, szülinapi fotózás, partyfotózás, sportesemény fotózás, keresztelőfotózás 

A rendezvények befotózását nagymértékben befolyásolják az események melyek a fotózás időtartama alatt történnek. Vannak olyan rendezvények, ahol magának az eseménynek a képi dokumentálása a cél, és vannak olyan rendezvények, ahogy szoros időablakokban lejátszódó események rögzítése az elvárás. A rendezvény fotózás egyik kulcsa, hogy a fotós mindíg tudja mikor mi történi a helyszínen, ezért alapvetően fontos hogy a szervezők megosszák a fotóssal az események menetét, és a rendezvényfotózási  helyszinen a térbeli eloszlását. Enélkül az információ nélkül is lehet remek portrékat, és életképeket készíteni, de elképzelhető, hogy a végén a számodra legfontosabb történések nem kerülnek majd rögzítésre.

A rendezvények fotózása nagy felkészültséget igényel technikai szempontból a fotóstól. Ha valóban értékelhető képeket szeretnél, az nem fog menni mobiltelefonos "fotózással". Persze tisztában vagyok azzal, hogy a mobilos fotózás nem csak költséghatékony, de könnyen ki is vitelezhető a kollágák gépeivel, de ennek ellenére számos olyan szituáció lehetséges, amikor ez a módszer csődöt fog mondani. 

Amikor a rendezvény a nappali teljes napsütésből egészen az éjszakai fényekig tart nem mindegy hogy az elkészült képeken mik fognak látszódni a befogható 6 fényértéken belül. Biztosan te is találkoztál azza az anomáliával, amikor a családot fotóztad mondjuk egy tengerparti nyaralás alkalmával, és a szép barnára sült gyerek befókuszálása után a háttérben lévő, amúgy szép bárányfelhős égboltbol az égegyadta világon semmi sem jelent meg az amúgy remek beállításon. Vagy mondjuk a gyerek szülinapi zsúrján vörös fényben úszó teremben a hosszú hullámhossz miatt nem sikerült éles képeket készítened.

Nos ezen kívül még számtana dologra kell odafigyelnie egy rendezvény fotósnak, azért, hogy tényleg értékelhető képek készüljenek. Folyamatosan figyelni kell és nem szabad magába a történésbe belefeledkezni, mert lehet hogy egy megismételhetetlen pillanatról csúszik majd le az ember. Nem feltétlen engem kell válassz a tervezett fotózásra, de azt meg kell értened, hogy jelentős különbség van a profi és a műkedvelő fotósok között a szakmában .

KLASSZIKUS RENDEZVÉNY 
FOTÓZÁSI ÁRAK:

RENDEZVÉNYFOTÓZÁS:

120.000 Ft -tól 

(az ár a fotózási témától, helyszíntől és a rendezvény hosszától függ. Nem mindegy hogy egy koncerttteremben kell képeket készíteni, vagy egy 1500 fős kültéri céges party-n.

 FOTÓZÁSI HELYSZÍN: a rendezvény helyszíne (kültér-beltér)
 HASZNOSIDŐ: 120 perc (minimálisan megrendelhető idő 60 perc)
 RETUSÁLÁS: alapretusálás, képélesség, színhők, képkoszok eltüntetése
 FELHASZNÁLÁS: offline-online 
 KÉPMENNYISÉG: Mindíg a rendezvény hosszától és a rendezvényen történő eseményektől függ, de átlagosan óránként lehet számolni 80-100 db nyers fotóval (portrék, életképek). Kérj konkrét árat, ha már tudod hol, mi fog történni a rendezvényeden, és nagyjából mennyi idő alatt. 
 HATÁRIDŐK: fotózás + retusálás határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között

koncert fotózása
céges party fotózása
céges buli fotózás
szülinapi party fotózás

A körbevágás megkönnyíti a képek montázsolását.

A rendezvények fotózása nem csak az események dokumentálásáról szól. Számtalan megismételhetetlen hangulat, szituáció formálódik a kamera előtt.

Több, mint fénykép

ONE CLICK FOR YOU


 Néhány gyakori kérdés a
rendezvényfotózással kapcsolatban:

- MIKOR, ÉS HOGYAN TÖRTÉNIK A RENDEZVÉNYEK BEFOTÓZÁSA?

A termékfotózás körülményeit befolyásolja a fotózni kívánt tárgyak mennyisége, nagysága, súlyak és értéke is. Amennyiben a tárgyak könnyen mozgathatók, úgy kérlek, juttasd el hozzám őket a fotózás idejére. A fotózás időtartama az esemény hosszától függ, illetve a beállítások bonyolultságát is figyelembe kell vennem. Természetesen, egy átlag rendezvényfotózáson nincs szükség extrém beállítási pózokra, vagy extrém eszközökre amik mondjuk lehetővé teszik egy víz alatti képsorozat elkészítését is. Az ajánlatom tartalmazni fogja a kitelepülés költségeit, amitől nem kell megijedni :-)

Néhány verkfotó néhány külsőhelyszínes fotózásról:

nagyméterű tárgyak helyszíni  image fotózása kiegészítökkel

Nagyméterű tárgyak helyszíni  image fotózása kiegészítökkel.

értékes vintage tárgyak fotózása kis és nagy méretben

Értékes vintage tárgyak fotózása kis és nagy méretben.

céges környezetben történő termék fotózás kollégákkal

Céges környezetben történő termék fotózás kollégákkal.

élő helyszínes (kávézó) reklám fotózás cég által biztosított modellel

Élő helyszínes (kávézó) reklám fotózás cég által biztosított modellel.

- MIKOR, ÉS MILYEN FORMÁTUMBAN KAPJUK MEG A RENDEZVÉNYFOTÓKAT?

A rendezvényedről készült fotókat kiteszem az http://www.adonyi-foto.hu/ oldalra egy olyan linkre, amelyet csak te tudsz elérni. Ebben a fotóalbumban megtekintheted az általam készített fotókat. A végleges, 2-3 Mb közötti, jpg-formátumú képeket a számla kiegyenlítése után küldöm el neked a Wetransfer segítségével. Kb. 1-8 nap kell ahhoz, hogy a nyersanyagon be tudjam állítani a fényerőket, színkorrekciókat, kontrasztokat, élességeket, stb. Természetesen ezt a munkaidőt nagymértékben befolyásolja az elkészített képek száma. Az albumban található vízjellel ellátott képek sorszámának megadásával tudod kiválasztani azokat a fotókat, melyeket szeretnél megkapni. Az úgynevezett forrás file-ok (RAW) nálam maradnak, ezek nem kerülnek átadásra. A képek átadása után a retusált és a forrásfileok is törlésre kerülnek a szerveremről. Amennyiben továbbra is szükséged lenne ezekre a fileokra abban az esetben egy külön megállapodás keretein belül tudunk erről megegyezni.

Fenntartom a jogot, hogy az általam készített fotókat referenciaként felhasználhassam online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy fotóid megjelenjenek a referencia albumomban, ezt tiszteletben tartom, és a fotóidat nem használom fel referenciaként. 

Amennyiben úgy döntöttél, hogy velem szeretnéd elkészíttetni a tárgyfotóidat, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén: email: adonyi.g@gmail.com vagy telefon: +36306092059. Beszéljük át az elképzeléseidet a termékeid fotózásával kapcsolatban! Mire szeretnéd felhasználni az elkészült termékfotókat? Nem mindegy, hogy webes felbontásról beszélünk, vagy valami nagyfelbontású selyemrácsos papíralapú négyszínes katalógusról. Nem mindegy, hogy fehér alapon, vagy greenboxban történik a fotózás, és az sem, hogy a tárgyak körbevágott, átlátszósággal ellátott fotóira van szükséged, vagy egy beállított imageképre.

A rendezvények fotózása, egy fokozott érzelmi állapotot, fókuszált figyelmet követel a rendezvényfotóstól, hogy egyetlen egy fontos jelenetről se csússzon le.

Adonyi Gábor
Buy me a coffeeBuy me a coffee

Több, mint fénykép

ONE CLICK FOR YOU


KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérlek írd be a korrekt email címedet!